Strona główna Powrót Prośba o kontakt z twórcą

Wynalazek nr BDSW/150

Sposób przetwarzania spożywczej krwi wieprzowej

Tytuł
Sposób przetwarzania spożywczej krwi wieprzowej
Opis/specyfikacja
Istota wynalazku polega na zwiększaniu zdolności do biologicznego, biofizycznego i biochemicznego oddziaływania komórek bakterii lactobacillus acidophilus ze składnikami krwi wieprzowej, stanowiącej surowiec do produkcji kiszki kaszanej.
Przewidywane zastosowanie
Wytwarzanie kiszki kaszanki charakteryzującej się pełniejszym smakiem, wzmocnionym żelowaniem, gładką strukturą i konsystencją.
Słowa kluczowe
krew, wieprzowa
Spodziewane efekty stosowania
Efektem jest obniżenie zawartości ochratoksyny A w krwi świńskiej o ponad 59,3% co za tym idzie zwiększenie bezpieczeństwa gotowego wyrobu wędliniarskiego
Typ oczekiwanej współpracy
- Twórca jest zainteresowany nawiązaniem współpracy w celu dalszych badań nad wynalazkiem
- Twórca jest zainteresowany wdrożeniem wynalazku
- Twórca wyraża zgodę na udział w Spotkaniu Brokerskim
- Twórca jest zainteresowany zbyciem praw majątkowych do wynalazku
Typ poszukiwanego partnera

Lokalizacja, metryka

Numer wewnętrzny
Data zapisu do bazy
BDSW/150
2013-05-19 18:00:45
Rodzaj
wynalazek
Osoba do kontaktu

Patent

Data zgłoszenia
Numer zgłoszenia
Data uzyskania
Numer uzyskania
25.10.2011
P.396758